zaterdag, juli 28, 2007


Het huis wordt opgeleverd per 1 september 2007. De aannemer heeft er alle vertrouwen in dat het werk dat nog uitgevoerd moet worden in een maand te doen is.
Afgelopen week is Pedro, onze Colombiaanse metselaar, in z'n eentje al een aardig stuk gevorderd met de tuinmuren. De twee Peruaanse tegelleggers hebben de afgelopen dagen ook hun best gedaan, alle kamers en de porch zijn al bijna klaar, alleen de randen en de plinten nog. Daarna de badkamers en dan gaat de laatste fase van start: afverven, ramen en deuren monteren en sanitair installeren. Hopelijk kost het de Elmar niet al te veel tijd om ons stukje straat van twee palen te voorzien voor de elektra en Setar voor de telefoonkabel.

zondag, juli 22, 2007

Ons huis werd zaterdag in de verf gezet, helaas is de verf van de binnenmuren ook voor de buitenmuren gebruikt. De aannemer is al per email verwittigd, maar het gerucht gaat dat er geen nieuwe verf meer geleverd kan worden omdat 'de ' menger kapot is. Afwachten dus maar weer! Morgen wordt er begonnen met het metselen van de tuinmuren, de fundering ervan is gestort en de blokken liggen klaar.

Bono, de nieuwste aanwinst van de Donkey Sanctuary, vandaag op de foto gezet samen met zijn moeder Eva. Voordat hij geboren was waren de beide kleine corrals gelukkig al 'kindveilig' gemaakt. Volgend weekend gaan we een grote corral doen voor de derde zwangere ezel.

zondag, juli 15, 2007

Deze week is het huis binnen en buiten in de grondverf gezet, vandaag hoorden we een gerucht dat de verfmenger van Kooyman, onze verfleverancier kapot is en dat het drie weken duurt voor hij gerepareerd is. We zijn benieuwd wanneer we echte kleuren op het huis zien verschijnen.
Anneke heeft voor haar verjaardag een nieuwe duikbril gekregen, een met +4 lenzen. Alle vissen waren plots veel groter en ook scherper.

dinsdag, juli 10, 2007

Onder het motto "dat varkentje zullen we wel eens wassen" meldde een touriste zich voor een wasbeurt van de onderkant van Storm, onze nieuwste aanwinst op de Donkey Sanctuary.

zondag, juli 08, 2007


Deze week weer wat stapjes gemaakt richting bewoning van ons nieuwe huis, helaas ook weer een stapje terug. Onze aannemer is wegens familieaangelegenheden twee weken naar NL, dus sturing van het bouwproces moet nu via de Spaanstalige onderaannemer en de diverse werklui. Zo bleek men uitsluitend koudwater leidingen aan te willen leggen en de ramen van keuken en woonkamer wisselen bijna dagelijks van grootte zonder dat het ons duidelijk is wie hierover de regie heeft, de pleisteraars schijnen trouwens weer Haitianen te zijn die uitsluitend Patois spreken.

We hebben de loodgieter nu zover dat, hij ondanks orders van de onderaannemer, ook warmwaterleidingen en aansluitingen voor boiler en wasmachine maakt. Verder hopen we dat ze niet te veel schade aanrichten tot de aannemer weer terug is en de zaak weer recht gaat breien.

Een ander clubje bouwers gaat deze week de tuinmuren, parkeerplaats en de utility-nis maken. De gleuven voor de fundering zijn afgelopen week gegraven en het betonijzer ligt er al in.

zondag, juli 01, 2007

Luna is dood! Nieuwsgierigheid blijkt niet alleen katten te doden, maar ook kleine ezeltjes.

Vorige week zondag mochten we haar voor het eerst in de grote corral laten. Ze vond het fantastisch. Zodra de deur open was rende ze erin zonder op haar moeder te wachten en begon gelijk rondjes te rennen en te springen. Stak ook steeds haar neusje naar buiten on kennis te maken met andere ezels. Blijkbaar was deze kennismaking niet voldoende, want de dagen erop vonden de vrijwilligers haar 's ochtends steeds buiten de corral. Deze hebben haar toen maar weer samen met haar moeder in de kleine corral gezet, waar ook haar zusje Negrita de eerste maanden veilig doorgebracht heeft.

Maar zaterochtend was ze daar niet meer en vonden ze haar verwond en uitgedroogd verderop op het terrein. Ze is nog naar de dierenarts gebracht die haar heeft proberen te redden, maar zondagochtend is ze overleden.

En behalve dat we daar allemaal natuurlijk erg bedroefd om zijn moeten we ook het probleem oplosssen van waar we de nieuwe ezeltjes laten. Want er zijn nog zeker twee andere merries zwanger! En we kunnen wel 1 kleine corral veulendicht maken, maar de andere is inmiddels bewoond door onze nieuwste aanwinst Storm, een veulen van een half jaar oud dat deze week binnengebracht is. Er is al geprobeerd om Storm in 1 van de andere kralen te zetten, maar de andere bewoners wilden hun corral niet delen. De enige oplossing lijkt dus het afzetten met gaas van de grote corral te zijn, dat wordt nog een flinke klus. En dan maar hopen dat er voorlopig geen nieuwe aanmeldingen komen.