zondag, juli 01, 2007

Luna is dood! Nieuwsgierigheid blijkt niet alleen katten te doden, maar ook kleine ezeltjes.

Vorige week zondag mochten we haar voor het eerst in de grote corral laten. Ze vond het fantastisch. Zodra de deur open was rende ze erin zonder op haar moeder te wachten en begon gelijk rondjes te rennen en te springen. Stak ook steeds haar neusje naar buiten on kennis te maken met andere ezels. Blijkbaar was deze kennismaking niet voldoende, want de dagen erop vonden de vrijwilligers haar 's ochtends steeds buiten de corral. Deze hebben haar toen maar weer samen met haar moeder in de kleine corral gezet, waar ook haar zusje Negrita de eerste maanden veilig doorgebracht heeft.

Maar zaterochtend was ze daar niet meer en vonden ze haar verwond en uitgedroogd verderop op het terrein. Ze is nog naar de dierenarts gebracht die haar heeft proberen te redden, maar zondagochtend is ze overleden.

En behalve dat we daar allemaal natuurlijk erg bedroefd om zijn moeten we ook het probleem oplosssen van waar we de nieuwe ezeltjes laten. Want er zijn nog zeker twee andere merries zwanger! En we kunnen wel 1 kleine corral veulendicht maken, maar de andere is inmiddels bewoond door onze nieuwste aanwinst Storm, een veulen van een half jaar oud dat deze week binnengebracht is. Er is al geprobeerd om Storm in 1 van de andere kralen te zetten, maar de andere bewoners wilden hun corral niet delen. De enige oplossing lijkt dus het afzetten met gaas van de grote corral te zijn, dat wordt nog een flinke klus. En dan maar hopen dat er voorlopig geen nieuwe aanmeldingen komen.