zondag, juli 08, 2007


Deze week weer wat stapjes gemaakt richting bewoning van ons nieuwe huis, helaas ook weer een stapje terug. Onze aannemer is wegens familieaangelegenheden twee weken naar NL, dus sturing van het bouwproces moet nu via de Spaanstalige onderaannemer en de diverse werklui. Zo bleek men uitsluitend koudwater leidingen aan te willen leggen en de ramen van keuken en woonkamer wisselen bijna dagelijks van grootte zonder dat het ons duidelijk is wie hierover de regie heeft, de pleisteraars schijnen trouwens weer Haitianen te zijn die uitsluitend Patois spreken.

We hebben de loodgieter nu zover dat, hij ondanks orders van de onderaannemer, ook warmwaterleidingen en aansluitingen voor boiler en wasmachine maakt. Verder hopen we dat ze niet te veel schade aanrichten tot de aannemer weer terug is en de zaak weer recht gaat breien.

Een ander clubje bouwers gaat deze week de tuinmuren, parkeerplaats en de utility-nis maken. De gleuven voor de fundering zijn afgelopen week gegraven en het betonijzer ligt er al in.