zondag, december 31, 2006

We zitten al weer een jaar op Aruba!

Aan de ene kant is het jaar weer erg snel voorbij, aan de andere kant lijkt het wel of we hier al jaren zitten. We weten het nu zeker: Aruba past bij ons. We voelen ons hier fantastisch, genieten elke dag van de temperatuur (al lijkt het wel steeds kouder te worden) en voelen ons niet gehinderd door de beperkte mogelijkheden qua activiteiten. Integendeel, zelfs voor die enkele dingen die echt moeten komen we maar met moeite uit onze stoelen en we vinden steeds makkelijker redenen om iets niet, of in ieder geval niet nu, te hoeven doen.

Kerstmis was wel vreemd zo zonder Christa, maar gelukkig hebben we een paar keer kunnen skypen, we hebben zelfs de eerste verjaardagsvisite kunnen begroeten. Gelukkig was ze met de feestdagen niet alleen, daar hoefden we ons niet schuldig over te voelen.

Wij hebben Kerstmis gezellig met zijn tweetjes gevierd, weer eens wat anders. Te eten was er genoeg, we hadden twee grote hammen en 1 kip gekregen, een matige score voor Aruba als ik de verhalen van mijn collega's hoorde, maar voor ons ruim genoeg. Bovendien moest ik nog behoorlijk improviseren voor het grote werk, we hadden weinig zin om alle keukendozen uit te pakken voor mijn grote pan en een oventhermometer. Maar het is allemaal gelukt en we hebben heerlijk gegeten.

Ook de Kerstetentjes ontbraken niet, in ieder geval voor mij. Met mijn collega's ben ik uit eten geweest bij Madam Janet, heel gezellig en erg lekker. Wel weer eens wat anders dan vorige jaren, in plaats van een rit door storm en regen naar een uithoek ergens in Nederland nu een etentje in de buitenlucht waarbij je je alleen zorgen maakt over de muggen.

En nu weer Oudjaar. Net als vorige jaar weer een week van veel lawaai en weinig werken. Dit jaar hebben we meer last van het echte knalwerk omdat we nu in een woonwijk zitten. Vorig jaar zaten we nog bij de hotels en hadden we slechts korte 'aanvallen' bij elke 'zegening' van een hotel. Nu gaat het de hele dag door met af en toe best wel zwaar werk. En elke avond lijkt het al Oudjaar, er zijn zeker een hoop mensen die het echte Oudjaar bij anderen doorbrengen en bang zijn dat hun eigen huis dan niet ontdaan wordt van de kwade geesten. En je kunt natuurlijk maar beter geen risico nemen op dat gebied.

En daarna weer een nieuw jaar. Met opnieuw een rondreis langs allerlei instanties voor vergunningen en papieren en met ergens daarin een eigen huis. Maar eerst een nieuw bezoek van Christa. Eind januari komt ze al weer en we kijken er alle drie erg naar uit.