maandag, december 18, 2006


Onze eigen kerstboom staat op Aruba! Het inklaren van huisraad ging op Aruba een stuk sneller als indertijd in de USA. Daar heeft de container een week of vier in de haven staan te wachten voordat wij hem konden laten ophalen. Volledig verzegeld kwam hij toen bij ons huis aan, blijkbaar was controle niet nodig. Dat zal nu wel anders gaan.

Op Aruba ging het anders, veel sneller als we verwacht hadden in ieder geval. Precies na 1 week kon Dirk hem al openen en er een gedeelte van onze spullen uithalen onder het toeziend oog van de douane. Deze hadden snel gezien dat het echt onze eigen spulletjes waren en zo kunnen we dus Kerst vieren met onze eigen kerstboom. Wel een raar idee dat Christa hem vorig jaar opgeruimd en ingepakt had en dat wij toen al naar Aruba waren. De tijd gaat toch wel erg snel.

De Peugeot was de eerste die uit de container kwam, heel raar om hem hier voor de deur te hebben staan. Rijden kunnen we er nog niet mee, eerst moeten zijn 'vergunningen' geregeld worden. Dirk is er weer druk mee.

Ondertussen hebben we ook bewijs gekregen dat we een verlenging van onze vergunning aangevraagd hebben. Dit lijkt wel weinig, maar het is genoeg om onze ziektekosten te regelen als onze echte vergunning per 1 januari weer verloopt. Onze eerste poging om dit te regelen liepen weer eens op niets uit, het computersysteem lag die ochtend plat. Nu ja, volgende keer beter, we hadden nu in ieder geval wel de juiste papieren bij, we worden er al beter in.

Inmiddels ben ik wel in het bezit van een echt Arubaans rijbewijs (lekker handig in creditcard-formaat) en donderdag krijg ik een creditcard van mijn Arubaanse bank.

1 Comments:

Blogger RiLo said...

Hoi Dirk & Anneke,

zalig kerstfeest en een voorspoedig 2007.

Groetjes,
Richard

24 december, 2006 18:46  

Een reactie posten

<< Home