woensdag, april 30, 2008

De planten in onze tuin groeien met tropische snelheid. En we krijgen ook aardig wat bloemen.


De pompoenzaadjes doen het 'aardig', ik schat dat er al zo'n twintig meter pompoenplant in de tuin ligt (in 2 maanden tijd). Vruchten zitten er ook al aan, maar die vallen er makkelijk af. Als er eentje serieus lijkt te groeien mag hij op de foto.


Deze canna komt van een stekje van Patiri. Lekker onder de drup van de airco is het nu een forse plant geworden en verwent hij ons nu met schitterende bloemen.


Deze plant hebben we gewoon gekocht, hij had zulke aparte bloemen. Hij blijkt alleen wel heel apart, de originele bloemen zitten er na een half jaar nog steeds aan en worden steeds groter, ze liggen nu door hun gewicht op de grond.


Met al onze bloemen lokken we helaas nog geen vlinders, maar gelukkig wel kolibri's. Soms vliegen er drie door de tuin!
De hagedissen zijn ook heel blij met bloemen. Alleen de bloemen die bij hun favoriet zijn, komen niet op de foto, die worden namelijk opgegeten zodra ze uitkomen. Je moet wat overhebben voor wat leven in je tuin.

1 Comments:

Blogger Elies Bik said...

Hai Anneke,

Even een berichtje vanuit California, dat ik inmiddels jouw blog ook heb gevonden! Leuk om te lezen over een ander warm land, en wat jullie allemaal doen. De tropische planten en dieren zien er geweldig uit! Hoe bevalt het daar?
Groetjes vanuit Sunnyvale, van Elies (www.eliesbik.com)

01 juli, 2008 02:10  

Een reactie posten

<< Home