donderdag, februari 28, 2008

Logeerkamer.

Omdat we veel vragen krijgen wanneer onze logeerkamer vrij is voor vakantievierende familieleden en vrienden is onder Links een beschikbaarheids kalender geplaatst.

maandag, februari 25, 2008


Vlak voor het donker werd liep ik nog een rondje rond het huis en bij de gastanks vond ik een lagadishi in een hele benarde positie. Hij had geprobeerd door een gat in de voet van een tank te kruipen en was toen vast komen zitten. Met wat afwasmiddel en water om hem te smeren hebben de buurvrouw en ik hem kunnen redden en daarna racete hij naar huis. Als beloning kregen we fraai avondrood, hieronder het beeld vanuit onze voordeur.

Arikok


Omdat Parke Arikok de laatste tijd behoorlijk verbouwd wordt en we wilden zien hoe het er nu inmiddels uitzag zijn we zondag daar maar weer eens gaan wandelen. Oscar moest uiteraard mee maar ook Bor, een van onze buurhonden, wilde gelijk mee toen we de auto instapten.
Binnen Arikok hebben we de auto geparkeerd vlakbij wat het nieuwe bezoekerscentrum gaat worden, nu liggen er nog maar de vloeren. We kozen Plantage Prins als doel, 5 km verderop volgens de nieuwe bordjes en paaltjes. Na 500 m splitste het pad zich echter zonder verdere bewegwijzering, maar de honden hadden al voor linksaf gekozen dus dat was makkelijk. Wat verderop zagen we het agavebos(je) waar Anneke wat foto's van wilde maken, ongewild maakte ze er ook een leuk filmpje van , er zitten ook zoveel knopjes op een digitaal toestel.


Plantage Prins bleek toch verder dan we dachten en zoveel water hadden we voor de honden ook niet bij dus na een uurtje zijn we weer omgedraaid, laatste stuk doen we volgende keer wel apart. Oscar heeft de rest van de ochtend heerlijk geslapen, zo moe was hij van de tocht.

donderdag, februari 14, 2008

Meloen volwassen

Onze eerste meloen is inmiddels meer dan 40 centimeter lang. Zodra hij rijp is kan hij geconsumeerd worden.

maandag, februari 04, 2008

Meloenen productie komt goed op gang.

Geholpen door wat kleine regenbuitjes en de ezelmest beginnen de eerste meloenen uit te lopen.
De fruitboompjes met dezelfde naam als onze straat doen het merkwaardigerwijs veel minder goed. Misschien hebben ze wat meer opstarttijd nodig.
Het carnavalsweekend hebben we verder gebruikt voor wat kleine klusjes in en om het huis. Vandaag hebben we onze maandelijkse strandwandeling langs de low-rise weer eens gedaan, waarbij Anneke in de tuinen van de diverse hotels nog wat nieuwe stekjes heeft verzameld. Omdat de bagels al op waren bij onze vaste leverancier trakteerde we ons toen maar op apfelstrudel.