zaterdag, november 24, 2007

7 weken geen Internet en dus geen Blog en er is zoveel gebeurd!

Met de andere nutsbedrijven is het uiteindelijk in september nog goed gekomen. Ook niet zonder slag of stoot, vooral met het gas ging het moeizaam. Terwijl zij niets extra's hoefden te doen en de anderen allemaal nieuwe leidingen moesten leggen en daarvoor de halve straat moesten opbreken.
De eerste weken dus maar veel eten gehaald, maar het was toch wel heerlijk om al in het nieuwe huis te wonen. En begin oktober was het net geschikt om onze eerste gast te ontvangen. Christa natuurlijk. Zij heeft zichzelf erg nuttig gemaakt met het helpen inrichten en opleuken van het huis. Het schilderen van de tuinmuur heeft zij ook voor het grootste gedeelte gedaan met een schitterend resultaat.
En ook met de tuin heeft ze geholpen. De berg met rotsen en dode cactussen is opgeruimd en Dirk en zij hebben de rotsen naar hun plaats gerold. De eerste lading koraalsteentjes hebben we met zijn drietjes verspreid. Het uitzoeken van een hond is echter haar neus voorbij gegaan, dat had de buurvrouw al gedaan. Een hardstikke leuk beest dat op zoek was naar nieuwe eigenaars met een grote tuin. En we zijn goedgekeurd. Hij heet Oscar en is heerlijk enthousiast. We konden hem ook gelijk meenemen met allerlei uitjes met Christa.
Alleen met het snorkelen moest hij natuurlijk achter blijven op het strand. En dat hebben we best veel gedaan en met veel succes. Veel dieren voor het eerst in het wild gezien, zoals een heremietkreeft, octopussen en op Christa's laatste middag, een schildpad! Een heerlijke vakantie dus en weer een moeilijk afscheid.En nu zijn we al weer een maand verder. Ondertussen hebben we bijna alle dozen uit de container gehaald, uitgepakt en ingeruimd. De tuin wordt steeds een beetje voller, nog wel met hele kleine plantjes, maar ik praat ze zeer bemoedigend toe. Maar er is nog genoeg te doen, wil er nog iemand komen helpen?