dinsdag, september 25, 2007


Lagadishi Lunch.
De verschillende hagedisjes in onze tuin doen zich tegoed aan afval van de papaya die Anneke elke week schoonmaakt en zelf voor de lunch mee neemt.

Binnen in huis wordt flink vooruitgang gemaakt met het bouwen en vullen van kasten. De utiliteitsbedrijven laten het echter weer even afweten. Het huis is nu technisch goedgekeurd en de stroomaansluiting is aangevraagd maar die vier draadjes naar de paal en de meter zijn er nog niet. Deze week moet het gebeuren.

Arugas is nog erger, al weken geleden betaald voor installatie en gasflessen en afspraken gemaakt, maar drie opeenvolgende weken komt er niemand opdagen of wordt er zelfs niet afgebeld. Volgens de radioreclame is het een bedrijf dat veel aan klanttevredenheid doet, bij ons hebben ze nog een hoop goed te maken. Morgen maar langs hun kantoor rijden en een beetje stennis maken.

zaterdag, september 22, 2007

Gespot vanaf onze porch: Visarend en Tijger.
Tussen onze verhuizing door kunnen we gelukkig af en toe ook even relaxen op onze porch. Tijdens zo'n pauze spotte we eerst een Visarend en later een Tijger, de laatste is de kater van onze vrienden die terug naar Nederland zijn gegaan. Hun kater hebben ze in onze zorg achtergelaten, eerst hebben we hem in zijn oude huis eten gegeven. Nu na een maand roepen we hem als het etenstijd is en dan komt hij bij ons eten, gelukkig blijft hij ook steeds meer bij ons in de buurt rondhangen.
Deze week is dan eindelijk de technische keuring van het huis afgerond en kon ik daadwerkelijk aansluiting op het elektriciteitsnet aanvragen. De komende week wordt de aansluiting gerealiseerd en hebben we overal in huis stroom en kunnen de verlengkabels de kast in. Ook het gas wordt maandag of dinsdag aangesloten. Deze week nog even een vuilnisbak ophalen in San Nicolas en de airco's kopen en laten installeren. Dit weekend hebben we al een hoop lampen gekocht en opgehangen. De badkamers zijn nu klaar op de lampjes na.

donderdag, september 13, 2007


Pluim voor Elmar. De eerste contacten met Elmar waren wat stroef maar zodra de heren van uitvoering op het toneel verschenen ging het vlotjes. Een paar dagen nadat ze poolshoogte waren komen nemen over het terrein waar de nieuwe "palo di luz" moesten komen staan om ons te koppelen aan het elektriciteitsnet verscheen ineens de boormachine en werden de nieuwe palen geplant, volgende week gaan ze ze bedraden.

De hond van de buurvrouw heeft ontdekt dat het huis nu bewoond wordt en komt gebruik maken van onze porch, heerlijk als zijn eigen baasje werken is om nog wat vertier te hebben en misschien wat te eten te krijgen.

zondag, september 02, 2007


Orkaan / tropische storm Felix trekt voorbij Aruba. Gelukkig niet de voorspelde zware onweersbuien maar een uren durende regenbui. We kijken het nog een uurtje aan en gaan dan maar eens kijken hoe het bij de Donkey Sanctuary is. De ezels zullen wel honger hebben maar veel bezoek zal er wel niet komen.