vrijdag, augustus 31, 2007

Verhuistijd ? Bijna !
Vandaag zou ons huis opgeleverd moeten worden volgens de belofte van de aannemer een maand geleden. Zoals te verwachten was haalde hij het niet en bijna had ik een minder vriendelijk stukje geschreven over het feit dat er weinig meer gewerkt werd in het huis de laatste week en de aannemer niets meer van zich liet horen. Maar vrijdagmiddag vier uur belde hij met goed nieuws: het komende weekend wordt er doorgewerkt en in de komende week vind de technische keuring van de elektrische installatie plaats, meteen na de installatie van de fusebox. Deze week worden ook de wastafels en keuken geinstalleerd.

Omdat hun baasjes vier weken op vakantie waren liepen een aantal buurpoezen verdacht veel bij onze appartementen rond op zoek naar liefde, aandacht en eten. Deze siamees heeft ons en onze auto uitgezocht als tijdelijke of mogelijke nieuwe verblijfplaats.

Na onze verhuizing zullen we wat minder uitzicht hebben op zonsondergangen in de zee daarom nog een foto van een mooie, die van 31 augustus 2007.

maandag, augustus 20, 2007

Orkaan Harold bezocht vandaag Catiri. Gelukkig niet zo verwoestend als orkaan Dean racete Harold met zijn bobcat tussen huis en muren om de 120 yd gezeefd graniet op de juiste plek te leggen. De motor van de bobcat kreeg het na 110 yd zo warm dat het luchtfilter door hete olie, die ergens uit lekte, in brand vloog. Harold restte toen slechts inpakken en wegwezen voor een reparatie . Hij gaat mij bellen voor een nieuwe afspraak om het werk af te maken en om nog wat extra graniet uit te rijden want de hele tuin haalden we niet met deze hoeveelheid. De mensen bij Greenline worden steeds vriendelijker als ik langs kom voor weer een bestelling. De deuren zijn verder nu allemaal voorzien van sloten zodat we niet meer 's avonds in het huis kunnen.
Communicatieproblemen hebben we altijd wel in meer of mindere mate met werklui die geen of nauwelijks Nederlands spreken. Ons Papiamento en zeker ons Spaans is nog verre van bruikbaar, maar vandaag had ik de grootste uitdaging. De badkamerkastjes en wastafels komen van een Chinees bedrijf. Een technicus ging met me mee om de installatie voor te bereiden. Hij sprak eigenlijk uitsluitend Chinees en vijf woorden Papiamento meer als ik, dus ook geen Engels. Voor de zekerheid zal ik maar aanwezig zijn bij de echte installatie. Anders heb ik geen idee wat ze van plan zijn.

woensdag, augustus 15, 2007

Golden groves (Benjamin Moore - 313) have arrived. Eindelijk toont het huis zijn ware kleur, en met ramen en deuren er in ziet het er bijna af uit.

zondag, augustus 12, 2007

Dit weekend zijn de voordeur en de porchdeuren opgehangen, nog zonder glas en ongeverfd maar het ziet er weer wat beter uit. Binnen staan de binnendeuren ook al klaar om ingehangen te worden. Verder kwam de onderaannemer nog even verifieeren welke kleur verf we voor de porch wilde dus mogelijk zien we de echte kleuren van het huis binnenkort verschijnen. De tuinmuren zijn afgemetseld en worden de komende week gepleisterd.

zondag, augustus 05, 2007


Zondagmiddag na onze dienst bij de ezels hebben we de porch getest. Hij zat heerlijk met een ijskoude Amstel Bright in de hand. Alleen het uitzicht is op dit moment nog sub-optimaal, dat kun je ook zien aan Anneke's gezichtsuitdrukking.

Omdat Luc en Angela ons deze week gaan verlaten, na 12 jaar Aruba, werd er door de vriendenclub zaterdag een auto-puzzeltocht georganiseerd langs wat mooie en bijzondere plekken op Aruba, waarbij in de uitslag telde: de gereden tijd, afstand en aantal goed beantwoorde vragen. Anneke's team won door o.a. uitstekend coureurswerk van Tom. Dirk's team werd een-na-laatste maar heeft wel het langst genoten van landschappen, architectuur en Arubaanse gastvrijheid. De middag/avond werd uiteraard afgesloten met een BBQ met (veel) drankjes en muziek.

Afgelopen week werden de twee badkamers betegeld door de nijvere Peruanen. Op de foto zie je de "Japanse" badkamer. Ondertussen heeft Pedro de utility-nis gemaakt en de fundering voor de parkeerplaatsen. Maandag komt de vulling voor de fundering van de parkeerplaatsen, zo'n 10 cuub gezeefd graniet.