zaterdag, februari 03, 2007

Opnieuw een bezoek aan Curacao gebracht, ditmaal met zijn drietjes. Onze dochter Christa hadden we tijdens haar vorige vakantie al Aruba laten zien en haar nog eens 3 weken op dit eiland boeiend bezig houden vonden we wel wat veel, dus wilden we gezellig met haar op vakantie naar ons buureiland.

De voorbereidingen gingen vlot, alles via Internet: het zoeken en bespreken van een appartement, het boeken van de vlucht en de huurauto en zelfs het bespreken van een zwemles met dolfijnen. Even een e-mailtje en op zijn laatst de volgende dag al een bevestiging.

We hadden gekozen voor een verblijf bij Flamingo Park Apartments. Zij beloofden een natuurlijke omgeving met veel dieren en gezien Christa's enthousiasme voor de fauna van de eilanden leek ons dit erg geschikt. En de beloftes zijn waargemaakt. De leguanen wilden wel niet samen met ons bij de jacuzzi, maar we moesten ons terras delen met suikerdiefjes, trupialen, duiven, hagedissen en 4 gekko's. Behalve de gekko's wilde iedereen mee-eten. Er waren ook 6 katten, maar die waren illegaal en mochten niet gevoerd worden.We konden het natuurlijk ook niet helpen dat ze dachten dat het brood van de vogels voor hun bedoeld was en dat ze ons daar heel dankbaar voor waren. Christa was ook heel blij dat ze eindelijk haar eerste schorpioen gezien had, alleen vonden we onze badkamer niet zo'n geschikte verblijfplaats voor hem en we hebben hem maar snel naar buiten geveegd. Dat werd dus wel 's nachts het licht aandoen in de badkamer voor het geval dat hij weer terug zou zijn.


Ook de naam van het vernoemde en nabijgelegen park klopte, elke keer als we er 's morgens langsreden konden we genieten van deze prachtige vogels en daar hebben we de bovenstaande foto genomen. Er waren er een stuk of 30 en ze waren veel dichterbij als dat we ooit in de Camargue gezien hebben.

Het zwemmen met de dolfijnen was ook alles wat het beloofde te zijn. Een heel speciale gebeurtenis. Je kreeg echt veel gelegenheid om ze te aaien, je mocht ze opdrachten laten uitvoeren en kreeg een ritje van ze. Daarna hebben we het Seaquarium nog uitgebreid bekeken en de namen van de vissen opgezocht die we bij Aruba in de zee gezien hebben.

De dag daarna zijn we gaan snorkelen bij de baai van Porto Mari en daar hebben we onze kennis volop kunnen oefenen. Heel veel soorten vissen, zelfs enkele die niet in het aquarium te zien waren, we zijn er toen maar de hele dag daar gebleven om volop van te kunnen genieten. Dat leverde wel 2 paar rode, verbrandde benen op, maar we hebben zelfs een paar murenen gezien.

De 4de dag hebben we een rondrit langs de westkant gemaakt. Inderdaad een schitterende natuur en we hebben allerlei planten gezien die we niet van Aruba kenden. Ook een Curacao's hertje was zo aardig om zich langdurig te laten bekijken tijdens onze 'wandeling' op de Christoffelberg. Het begon als een wandeling maar het eindigde met een echte klimpartij. Handen en voeten waren nodig om bij de top te komen, maar we lieten ons natuurlijk niet kennen en hebben hem bereikt. Dirk staat dan wel niet op deze foto, maar Christa en ik verklaren hierbij dat hij de foto genomen heeft.

Volledig uitgeput zijn we toen alleen nog maar de auto uitgekomen voor een lunch bij Jaanchi in Westpunt. We hebben daar lekker gelunched en het is daar heel erg leuk met al die vogels, ik had nog nooit zoveel suikerdiefjes bij elkaar gezien.

Door de spierpijn die we alledrie hadden moesten we echter het bekijken van Punda en Otrobanda de laatste dag behoorlijk beperken. Dat was wel jammer, maar dan hebben we nog wat over voor een volgend bezoek.